ShoutBox
Welcome Guest, login to shout.
ShoutBox Rules, Read Before Posting.
[02-10, 4:07 PM] Chris
: I have edited the announcement for Style/Module Hosting. This will clarify our standing against licensing.
[02-10, 11:31 AM] Chris
: I would like to remind everyone who wants to make a module or style for Azer CMS that we do offer hosting for you.
[01-19, 1:48 PM] System
: [SALE] Stop by the Azer CMS Store and save 15% on your favorite styles today!

Join Date: Jul 04, 2016
Location:
Posts: 6
Auto Install Initiation Failing.
Posted 07-07-16, at 6:35 AM.

Please Register or Login to remove ads.

Install worked fine when using a portable mySQL and Apache that came with a repack apart from ACP and store not working. So I read that Azer needs to be installed on a non-portable sql/apache, so i attempt to install on wampp and i get nothing, just a blank web page.

Anyone able to shed some light please.

CS
Join Date: Sep 10, 2012
Location: Azer CMS
Posts: 628
Auto Install Initiation Failing.
Posted 07-07-16, at 6:53 AM.
All you had to do was move the files from the portable instance of Apache to the new instance and move the database to the non-portable db. Please list your version of PHP.
Join Date: Jul 04, 2016
Location:
Posts: 6
Auto Install Initiation Failing.
Posted 07-07-16, at 7:36 AM.
Hey Chris I am using the most upto date version from wamp website, I'm unable to get the exact number as I'm away from pc atm.

PS: Any particular reason as to why my user and password was changed?
Join Date: Sep 10, 2012
Location: Azer CMS
Posts: 628
Auto Install Initiation Failing.
Posted 07-07-16, at 7:58 AM.
Check your E-Mail Address' Inbox. Your password wasn't changed. At least, it shouldn't have been. I need you to specify which version of PHP you have installed in your instance of WAMP. There are multiple versions.
Join Date: Jul 04, 2016
Location:
Posts: 6
Auto Install Initiation Failing.
Posted 07-07-16, at 8:07 AM.
Responded thank you, I Have apache 2.4.17

Join Date: Sep 10, 2012
Location: Azer CMS
Posts: 628
Auto Install Initiation Failing.
Posted 07-07-16, at 8:09 AM.
I need you to specify the version of PHP that you have installed. There are multiple versions of WAMP that have the mentioned version of Apache, but different versions of PHP.

See the reply I gave to you via E-Mail in regards to the Username situation, btw.
Join Date: Jul 04, 2016
Location:
Posts: 6
Auto Install Initiation Failing.
Posted 07-07-16, at 8:18 AM.
Sorry I miss read your last post, I will have to get that to you a bit later as the website says apache is 5.6.15 and 7. Im unsure which I installed and I'm not at system at the moment.
Join Date: Sep 10, 2012
Location: Azer CMS
Posts: 628
Auto Install Initiation Failing.
Posted 07-07-16, at 8:28 AM.
If your version of PHP is above 5.5.x, you have an unsupported version of PHP. There are some versions of 5.6.x that are compatible, but there is an issue in regards to E-Mails for 5.6.x. I don't know if it's 5.6.x as a whole, or just certain versions of 5.6.x.

The official versions we support are 5.4.x, and 5.5.x.
Join Date: Jul 04, 2016
Location:
Posts: 6
Auto Install Initiation Failing.
Posted 07-07-16, at 8:32 AM.
Ah that may well be my issue then, I will try a lower version and see how that goes, thank you :)
Join Date: Jul 04, 2016
Location:
Posts: 6
Auto Install Initiation Failing.
Posted 07-07-16, at 4:31 PM.
All is working now with a 5.5 php version, many thanks Chris :D
Join Date: Jul 07, 2012
Location: Azer CMS
Posts: 1148
Auto Install Initiation Failing.
Posted 07-07-16, at 10:21 PM.
Posted By ExiledVibe, 07-07-16 at 7:36 AM.
Hey Chris I am using the most upto date version from wamp website, I'm unable to get the exact number as I'm away from pc atm.

PS: Any particular reason as to why my user and password was changed?


Since Username(s) and Password(s) use a Salty SHA1 Hash, when your username was changed a password was automatically generated for that username to replace the password associated with the old one. The password is emailed to you along with your username, and I would suggest changing it after login.
Join Date: Sep 10, 2012
Location: Azer CMS
Posts: 628
Auto Install Initiation Failing.
Posted 07-08-16, at 12:45 PM.
Posted By Luke, 07-07-16 at 10:21 PM.
Since Username(s) and Password(s) use a Salty SHA1 Hash, when your username was changed a password was automatically generated for that username to replace the password associated with the old one. The password is emailed to you along with your username, and I would suggest changing it after login.


Ah, right, forgot about that.

Well, either way, since the issue has been taken care of, I'll be closing the thread now. If you have any more issues, feel free to let us help via making a new thread.

^ Advertise Here.